fietsen1

De wandel- en fietsknooppunten in de Krimpenerwaard maken het eenvoudig om uw tochtje te plannen. Er is meer dan 200 km aan routes uitgezet op verharde en onverharde paden. De bus, auto of fiets brengt u naar het startpunt van uw fietstocht. En natuurlijk is er volop gelegenheid om te genieten van een heerlijke lunch of diner. U kunt terecht in een van de vele restaurantjes in de dorpen en stadjes of aan het water. Of verwen uzelf met een aangeklede koffie bij één van de bakkers.

U volgt de genummerde borden in de richting van de pijl van knooppunt naar knooppunt. Briesje in de rug, zon in het gezicht. Genieten geblazen!

Zie voor alle leuke fietsroutes in de Krimpenerwaard www.uitindewaard.nl/fietsen

de Koe-kaasroute

Denk je aan de Krimpenerwaard dan denk je aan koeien en kaas! De koe- kaasroute is de manier om de mooiste plekken van de Krimpenerwaard te ontdekken.

Genieten

Op de fiets geniet u van grazende koeien en weidevogels op de langgerekte weilanden met bloemrijke slootkanten, met in de verte een monumentale boerderij. Natuurliefhebbers en vogelaars kunnen op diverse punten op de route een stukje omrijden om een bezoekje te brengen aan de weidenatuur en de vele vogels die er te vinden zijn. De route gaat langs gezellige dorpjes als Stolwijk, Ouderkerk aan den IJssel en langs de historische stad Gouda. Proef onderweg ook de gastvrijheid van de ondernemers: koop kaas, honing, eieren en andere producten bij de boer of maak kennis met de streekgerechten in een van de gezellige restaurantjes.

Fiets de koe- kaasroute, download de route (of een andere fietsroute) hier: www.uitindewaard.nl/koekaasroute


Naar de nieuws lijst